PAPIER



 
 
 
 
 

Papier powlekany PE w rolkach i arkuszach do pakowania:

wędlin,
mięsa,
serów


(możliwość nadruku)






Papier kaszerowany folią HDPE do pakowania:

wędlin,
mięsa,
serów. 


(możliwość nadruku)





Papier laminowany aluminium €“ 
Znajduje zastosowanie w gastronomii
przy pakowaniu potraw na wynos 
np. burito, quasadilla, tortilla
oraz stosowany jest do wykładania pudełek do pizzy

 

Papier niebieski do wykładania skrzynek 

na owoce przeznaczone na eksport

gramatura: 40 g

wymiar: wg zapotrzebowania

 
 




Papier do porcjomatu tłuszoszczelny i wodoodporny,  produkowany z celulozy, ma zastosowanie do przechowywania żywności tłustej i wilgotnej.

Posiada wyższy niż folia współczynnik przepuszczalności powietrza, dzięki czemu żywność w warunkach chłodniczych zachowuje swoje walory smakowe i długo zachowuje świeżość. Zapobiega przenikaniu tłuszczu i wody z mięsa, wędliny, sera lub innych żywności zapakowanej w papier.

Nie wchodzi w żadne reakcje chemiczne z komponentami stosowanymi przy produkcji wędlin lub innych artykułów żywnościowych


 
 


Papier dwustronnie silikonowany nieprzepuszczający tłuszczu,
perfekcyjnie nadaje się m.in. do:

- wypieków, 

- pieczenia bez smarowania blachy,

- wielokrotnego użytku, 

- stosowania w wysokich temperaturach.


Format: 40 x 60 cm a' 500
Format: 57 x 78 cm a' 500
Rolka 45 cm x 200 mb