PAPIER
PAPIER
Papier powlekany PE w rolkach i arkuszach do pakowania:
wędlin,
mięsa,
serów
(możliwość nadruku)
Papier kaszerowany folią HDPE do pakowania:
wędlin,
mięsa,
serów.
(możliwość nadruku)
Papier laminowany aluminium
Znajduje zastosowanie w gastronomii
przy pakowaniu potraw na wynos
np. burito, quasadilla, tortilla
oraz stosowany jest do wykładania pudełek do pizzy
Papier niebieski do wykładania skrzynek
na owoce przeznaczone na eksport
gramatura: 40 g
wymiar: wg zapotrzebowania
Papier do porcjomatu tłuszoszczelny i wodoodporny, produkowany z celulozy, ma zastosowanie do przechowywania żywności tłustej i wilgotnej.
Posiada wyższy niż folia współczynnik przepuszczalności powietrza, dzięki czemu żywność w warunkach chłodniczych zachowuje swoje walory smakowe i długo zachowuje świeżość. Zapobiega przenikaniu tłuszczu i wody z mięsa, wędliny, sera lub innych żywności zapakowanej w papier.
Nie wchodzi w żadne reakcje chemiczne z komponentami stosowanymi przy produkcji wędlin lub innych artykułów żywnościowych
Papier dwustronnie silikonowany nieprzepuszczający tłuszczu,
perfekcyjnie nadaje się m.in. do:
- wypieków,
- pieczenia bez smarowania blachy,
- wielokrotnego użytku,
- stosowania w wysokich temperaturach.
Format: 40 x 60 cm a' 500
Format: 57 x 78 cm a' 500
Rolka 45 cm x 200 mb